Gemeenten gestart met Nationaal Isolatieprogramma’s

Aanpak natuurinclusief isoleren
Spouwmuurisolatie? Kan dat nog wel? Bij spouwmuurisolatie moet namelijk rekening worden gehouden met beschermde vogels en vleermuizen. Gebouweigenaren moeten hiervoor in de meeste gevallen een ontheffing aanvragen op de Wet natuurbescherming. Dit kan ook via een gemeentelijk soortenmanagementplan (SMP). De meeste gemeenten hebben nog geen gebiedsontheffing via een SMP. Minister De Jonge (BZK) informeert de Tweede Kamer over de aanpak natuurinclusief isoleren met handvatten en vervolgstappen. Er is nog geen inhoudelijke update over de regeling natuurinclusief isoleren, maar in de brief staat wel dat de regeling in november van dit jaar open gaat. Lees hier meer over de uitspraak van de Raad van State en het advies van de VNG.

Deadline
Gemeenten hebben nog 1 maand de tijd om het plan van aanpak voor de aanvraag van de Specifieke Uitkering (SpUk) Lokale Aanpak Isolatie in te dienen. Deadline is woensdag 1 november. Hoe ver is jouw gemeente?

NIP Isolatie Programma’s
Gemeenten stellen zelf een NIP Isolatie Programma samen. Wij leveren complete oplossingen met gegarandeerde resultaten. Met een handig vouchersysteem (ook voor doe-het-zelf), (lokale) uitvoeringspartners en een fijne helpdesk pakken we samen energiebesparing aan. Met NIP Isolatie Programma’s ontzorgen we de lokale aanpak. Meer weten?


Het laatste nieuws