Webinar NIP Kennisdeling gemist?

Een kleine 20 gemeenten waren dinsdag 9 mei aanwezig bij de webinar NIP kennisdeling. Mooie opkomst! Collega Giel deelde de inzichten verkregen uit onze NIP enquête. Daarnaast was organisatie Susteen te gast om haar ervaringen met NIP projecten te delen.

Tijdens de webinar leerden we onder andere dat:

  1. Bij de keuze voor collectieve inkoopactie wensen bijna alle gemeenten een actie waarbij de collectiviteitskorting voor de bewoners is. Dit is opvallend omdat het vaak nu met een kick-back constructie georganiseerd wordt.
  2. Gemeenten denken ten aanzien van de installatie van grote maatregelen dat de spouwmuurisolatie het meest ingezet gaat worden.
  3. Aanwezigen tevreden zijn in 2026 wanneer er minder energiearmoede onder eigenaar-bewoners en/of een hoge energiebesparing per huishouden is. Dit heeft de voorkeur boven hoge deelname: ‘veel huishoudens doen iets’.

Gemist of kon je er niet bij zijn? Plan een 1-op-1 sessie met Wouter of neem contact op via w.vermeiden@sobolt.com.


Het laatste nieuws