Gratis warmtescan en isolatieadvies

Veel warmte uit woningen gaat onnodig verloren via ramen, daken en gevels. U verlaagt uw energierekening als u warmteverlies tegengaat door slim te isoleren. Om u op weg te helpen, geeft de gemeente Tilburg gratis warmtescans en isolatieadviezen voor woningen weg. U leest er meer over op deze pagina.

Gemeente Tilburg

Waarom krijg ik een warmtescan?

Kreeg u een brief van de gemeente over de warmtescan en het rapport? Dan heeft uw woning een bouwjaar van het jaar 2000 of ouder en is daarom uitgekozen voor een warmtescan. Wilt u liever niet meedoen? Meld u dan hieronder af.


Wat staat er in het warmtescan rapport?

In het rapport staat een warmtefoto van de voorgevel van uw huis. De foto laat zien waar de warmtelekken van uw woning zitten. Naast een warmtefoto, leest u met welke aanpassingen u kunt zorgen dat uw woning minder warmte verliest. Kijk onderstaande video voor meer uitleg!


Wanneer wordt de warmtescan gemaakt?

Het warmtescan-team van Energieklus scant de voorgevel van uw woning tijdens een koude dag of nacht. De camera ziet waar aan de buitenkant van het huis warmte lekt. Personen of warmtebronnen in huis zijn niet te zien. De scan wordt gemaakt als de buitentemperatuur erg laag is. Voor het maken van een goede warmtefoto is er tien graden temperatuurverschil nodig tussen binnen en buiten. Extra stoken of thuisblijven is niet nodig.


Meer weten?