Energieklus <Gemeentenaam>

Energieklus organiseert meerdere acties in samenwerking met de gemeente. Vind meer informatie op deze pagina en schrijf je in.

Samen Verduurzamen

Warmtescan

Ontvang een gratis warmtescan. De scan laat zien waar de warmtelekken van de woning zitten. Naast een warmtefoto, lees je met welke aanpassingen de woning minder warmte verliest.

Energieklus Fix

Een energieklusser komt gratis langs om kleine maatregelen aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan tochtstrips, radiatorfolie of LED lampen. Daarnaast geeft de klusser bespaartips.

Energieadvies

Ontvang een energie advies van 1 van onze adviseurs. Na een uitgebreide inventarisatie bespreken we samen de opties. Daarnaast checken we of de woning in aanmerking komt voor subsidie.

Woningcheck

Een adviseur komt kort langs voor een inventarisatie en stelt het subsidiebedrag vast. Ontvang na het bezoek een voucher voor isolatiemaatregelen. Verzilver de subsidie bij een installateur.

Activeer voucher

Isolatiebon of voucher ontvangen? Activeer deze vooraf om de subsidie te reserveren. Vraag vrijblijvend offertes aan bij partners. Dien vervolgens een verzoek in voor subsidie in en ga aan de slag.


Warmtescan

Krijg gratis een beeld van warmtelekken en bespaarkansen in de woning.

Waarom krijg ik een warmtescan?

Brief ontvangen van de gemeente over de warmtescan? Dan is de woning uit het jaar 2000 of eerder en daarom uitgekozen. Liever niet meedoen? Meld je dan hierboven af.

Wat staat er in het warmtescan rapport?

In het rapport staat een warmtefoto van de voorgevel van de woning. De foto laat zien waar de warmtelekken zitten. Naast een warmtefoto, is te lezen met welke aanpassingen de woning minder warmte verliest. Kijk onderstaande video voor meer uitleg.


Energieklus Fix

Energiebesparende maatregelen, installatie en bespaartips.

Wat houdt het bezoek in?

Tijdens het bezoek worden er direct bespaarmaatregelen geïnstalleerd. Denk bijvoorbeeld aan tochtstrips, radiatorfolie of LED lampen. Dit bespaart geld en verhoogt wooncomfort. De energieklusser geeft ook tips voor energiebesparing.

Hoe lang duurt het bezoek?

Ongeveer 1 uur.


Energieadvies

Uitgebreid advies over energiebesparing en -opwekking. Woningcheck voor subsidie en collectieve inkoopactie is inbegrepen.

Wat houdt het bezoek in?

Samen met de energieadviseur loop je door de woning. De adviseur vertelt direct wat je kunt doen om energie te besparen. Dat zijn grote en kleine maatregelen. Na het bezoek krijg je een rapport met persoonlijk advies en een stappenplan om mee aan de slag te gaan. Daarnaast inventariseert de adviseur of de woning in aanmerking komt voor subsidie. Na het bezoek stuurt de adviseur een voucher ter hoogte van het subsidiebedrag.

Hoe lang duurt het bezoek?

Ongeveer 1 uur.

Hoe verzilver ik mijn isolatievoucher?

Lees hier meer informatie over het verzilveren.

Wat is het verschil tussen een energieadvies en een woningcheck?

Een energieadvies is uitgebreider dan een woningcheck. Het resultaat van het bezoek is een advies op maat. Dit advies wordt besproken tijdens het bezoek. Bij een woningcheck wordt een kortere inventarisatie gedaan, om het subsidiebedrag vast te stellen. Bij zowel een woningcheck als een energieadvies stuurt de adviseur een voucher na het bezoek.


Woningcheck voor isolatie, zonnepanelen en/of een warmtepomp

Plan een gratis woningcheck

Wat houdt het bezoek in?

Bij een gratis woningcheck komt een adviseur langs. De adviseur bekijkt hoeveel je kunt besparen door te isoleren, zonnepanelen te plaatsen of een warmtepomp te instaleren. Daarnaast wordt er het subsidiebedrag vastgesteld. Tijdens het bezoek is er ook de mogelijkheid om in te schrijven voor de collectieve inkoopactie voor een warmtepomp of zonnepanelen. Na het bezoekt stuurt de adviseur een isolatievoucher.

Een woningcheck is gefocust op inventarisatie van de woning en gaat minder in op advies. Liever een uitgebreider advies? Meld je dan aan voor een energieadvies.

Hoe lang duurt het bezoek?

Ongeveer 45 minuten.

Hoe veel subsidie kan ik krijgen?

De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het energielabel van je woning en varieert tussen de € 200,- en € 500,-. Je kunt deze subsidie aanvragen voor vloer-, bodem-, dak-, en/of isolatieglas. Deze subsidie geldt niet voor zonnepanelen en warmtepompen.

Hoe verzilver ik mijn isolatievoucher?

Lees hier meer informatie over het verzilveren.


Activeer de isolatievoucher

Isolatiebon of voucher ontvangen? Activeer direct om de subsidie te reserveren.

Hoe gebruik ik mijn isolatievoucher?

Het proces bestaat uit vier stappen; checken, activeren, verzilveren en opleveren. Hieronder staat het verder uitgelegd.

1

Checken

Plan een woningcheck bezoek in met een adviseur. Liever een uitgebreider advies? Plan dan een energieadvies.

2

Activeren

Vul de postcode, het huisnummer en de vouchercode in. Activeer daarna de voucher. Zo reserveer je de subsidie.

3

Verzilveren

Ga naar het woningdossier. Klik daarna op verzilveren en bekijk de partners. Kies een offerte en dien een subsidieverzoek in.

4

Opleveren

Het subsidieverzoek wordt binnen twee dagen beoordeeld. Plan daarna de klus, lever de klus op & maak de eindafrekening

Kan ik ook ISDE subsidie aanvragen?

Naast de subsidie van de gemeente, kun je meestal ook de landelijke ISDE subsidie aanvragen. Je kunt de subsidie al aanvragen als je één isolatiemaatregel uitvoert. Bij twee maatregelen wordt dit subsidiebedrag verdubbeld. Deze isolatiemaatregelen mogen al vanaf 2 april 2022 zijn aangebracht. Dus ook op eerder uitgevoerde maatregelen kan nog subsidie worden aangevraagd. Voor warmtepompen krijg je ook ISDE subsidie. Doe je mee met deze actie, dan helpt Sobolt ook GRATIS met de aanvraag van de ISDE subsidie.


Actieve partners in de regio

Vraag direct offertes aan en verzilver de isolatievoucher


Veelgestelde vragen

Waarom biedt de gemeente dit aan?

De energietarieven zijn gigantisch hoog. De gemeente wil bewoners helpen om de energierekening blijvend te verlagen. Dit wordt onder andere gedaan door het aanbrengen van besparingsmaatregelen.


Wanneer verloopt de isolatiesubsidie?

In de meeste programma’s is de subsidie na ontvangst 12 maanden geldig.