Doe-het-zelf isolatiesubsidie met energieadvies

Plan direct een bezoek met de energiecoach


Waarom een energieadvies?

Gemeente Hoogeveen ondersteunt de verduurzaming van woningen. Verschillende energiecoaches worden ingezet. Een energieadvies helpt de goede keuzes te maken en subside te krijgen. Energiecoaches van de gemeente Hoogeveen staan voor je klaar. Voor een vragen over de regeling kan je bij ons terecht.

Wat houdt een energieadvies in?

Bij een gratis energieadvies komt een adviseur langs. De adviseur bekijkt hoeveel je kunt besparen door te isoleren, zonnepanelen te plaatsen of een warmtepomp te installeren. Daarnaast wordt het subsidiebedrag vastgesteld. De energiecoach geeft de isolatievoucher. Er is ook ondersteuning na het bezoek, bijvoorbeeld voor het selecteren of bestellen van de juiste doe-het-zelf materialen.

Hoe lang duurt een energieadvies?

Ongeveer 90 minuten.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de de isolatie van de woning en kan oplopen tot € 2.160,-. Je kunt deze subsidie aanvragen voor doe-het-zelf isolatie, zoals bijvoorbeeld vloer-, bodem-, of dakisolatie. Deze subsidie geldt niet voor zonnepanelen, warmtepompen of isolatie die je door een installateur laat aanbrengen.


Actieve partners in de buurt

Ga vandaag nog langs met je isolatievoucher


Activeer de isolatievoucher

Isolatiebon of voucher ontvangen? Activeer direct om de subsidie te reserveren.

Hoe gebruik ik mijn isolatievoucher?

Het proces bestaat uit vier stappen: checken, activeren, verzilveren en opleveren. Hieronder staat het verder uitgelegd. Je kunt gebruik maken van de aangesloten bouwmarkten in de gemeente.

1

Checken

Plan een energieadvies bezoek in met een adviseur. Na het bezoek stuurt de adviseur een voucher.

2

Activeren

Vul de postcode, het huisnummer en de vouchercode in. Activeer daarna de voucher. Zo reserveer je de subsidie.

3

Verzilveren

Neem de isolatievoucher geprint of digitaal mee naar de bouwmarkt. De isolatievoucher wordt direct als korting verrekend.

4

Opleveren

Upload foto’s van de klus om het dossier af te ronden. Sobolt voert steekproeven uit ter controle.