Energieklus Heusden

Energieklus organiseert meerdere acties in samenwerking met de gemeente. Vind meer informatie op deze pagina en schrijf je in.

Energieadvies

Ontvang gratis een energieadvies van 1 van onze adviseurs. Na een uitgebreide inventarisatie bespreken we samen de opties. Daarnaast checken we of de woning in aanmerking komt voor subsidie.

Warmtescans

Is van jouw woning een warmtescan gemaakt en heb je hier vragen over? Onderaan deze pagina vind je een uitgebreide uitleg over het rapport, meer informatie over de actie en veelgestelde vragen.


Gratis energieadvies

Krijg uitgebreid advies over energiebesparing en -opwekking inclusief subsidiecheck

Wat houdt het bezoek in?

Samen met de energieadviseur loop je door de woning. De adviseur vertelt direct wat je kunt doen om energie te besparen. Dat zijn grote en kleine maatregelen. Na het bezoek krijg je een rapport met verduurzamingsadvies en een stappenplan om mee aan de slag te gaan. Daarin staat ook welke subsidie van je de gemeente Heusden kunt krijgen als je isolatiemaatregelen neemt.

Hoe lang duurt het bezoek?

Ongeveer 90 minuten.

Kan ik ook subsidies aanvragen?

Er zijn zowel gemeentelijke als landelijke subsidies. Tijdens het adviesgesprek kijkt de adviseur mee of jouw woning hier voor in aanmerking komt. Voor meer informatie over de gemeentelijke subsidie kun je deze pagina bezoeken van de Gemeente Heusden.

Naast de subsidie van de gemeente, kun je meestal ook de landelijke ISDE subsidie aanvragen. Je kunt de subsidie al aanvragen als je één isolatiemaatregel uitvoert. Bij twee maatregelen wordt het subsidiebedrag verdubbeld. Ook voor eerder uitgevoerde maatregelen kan deze subsidie worden aangevraagd, indien dit gebeurt is na 2 april 2022. Daarnaast geldt de ISDE subsidie ook voor warmtepompen.


Via de widget hieronder kun je checken voor hoeveel ISDE subsidie je in aanmerking komt, en direct hulp aanvragen bij het indienen. Deze subsidiehulp is gratis vanuit de gemeente Heusden.


Warmtescans

Waarom heb ik een warmtescan gekregen?

Gemeente Heusden wil inwoners helpen met het isoleren van hun woning. Woningeigenaren ontvangen een gratis warmtescan van hun huis en een gesprek met een adviseur, die meekijkt wat ze kunnen doen om hun huis beter te isoleren.

Er zijn twee uitgangspunten gehanteerd voor de koopwoningen die in aanmerking komen voor een gratis warmtescan: 

  • De koopwoning heeft op dit moment energielabel D, E, F of G 
  • De WOZ-waarde van de woning ligt onder NHG-grens (maximaal € 429.300)

Wat staat er in het warmtescan rapport?

In het rapport staat een warmtefoto van de voorgevel van de woning. De foto laat zien waar de warmtelekken zitten. Naast een warmtefoto, is te lezen met welke aanpassingen de woning minder warmte verliest. Kijk onderstaande video voor meer uitleg.

Resultaten digitaal inzien

U kunt een digitale versie van de warmtescan downloaden in het dossier over de woning. Gebruik hiervoor de unieke code die u heeft ontvangen in de brief bij de warmtescan.


Meer weten?

Gemeenten

Bewoners

Partners

Werken bij

Contact

Nieuws

Dossier

Privacy

© 2024 Energieklus, powered by Sobolt