Energieadvies met woningcheck voor subsidie

Plan een gratis energieadvies en doe mee
in de gemeente Molenlanden!


Hoe doe ik mee?

Meld u hierboven aan voor een energieadvies. Dan komt er gratis een energieadviseur langs. De energieadviseur bekijkt hoeveel er bespaard kan worden met bijvoorbeeld isolatiemaatregelen, zonnepanelen of een warmtepomp. Vraag tijdens het bezoek samen vrijblijvend een of meerdere offerte(s) aan bij partners die meedoen aan deze actie. Na het bezoek stuurt de energieadviseur een voucher op waarmee u de subsidie kunt verzilveren.

Hoe krijg ik de subsidie?

Tijdens het bezoek wordt duidelijk hoeveel subsidie u kunt ontvangen en welke maatregelen het meeste kunnen opleveren. Na het bezoek stuurt de adviseur u een voucher waarmee de subsidie kan worden verzilverd. Ook is er verdere ondersteuning na het bezoek mogelijk, bijvoorbeeld bij het aanvragen van de landelijke ISDE-subsidie.

Waarom een energieadvies?

Gemeente Molenlanden ondersteunt inwoners met de verduurzaming van hun woning. Een energieadvies helpt om inzicht te krijgen in de juiste duurzame keuzes, passend bij uw woning en situatie. Ook kan tijdens het energieadvies worden gecontroleerd of u in aanmerking komt om subsidie te krijgen. Onze onafhankelijke energieadviseurs staan voor u klaar. Zij helpen door te checken of u in aanmerking komt voor de subsidie, denken mee over uw situatie én ondersteunen u bij het kiezen van een passende offerte.

Hoe lang duurt een energieadvies?

Een energieadvies duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de isolatiestatus van uw woning en of u energietoeslag heeft ontvangen in 2023/2024. Het subsidiebedrag is maximaal €1400,- of maximaal €2000,- en is geldig voor isolatiemaatregelen. Deze subsidie kan niet gebruikt worden voor zonnepanelen of een warmtepomp. De landelijke ISDE-subsidie geldt daar wel voor.


Activeer uw voucher

Voucher ontvangen? Activeer direct om de subsidie te reserveren.

Hoe gebruik ik mijn voucher?

Het proces bestaat uit vier stappen: checken, activeren, verzilveren en opleveren. Hieronder staat het proces verder uitgelegd. U kunt gebruik maken van de geselecteerde partners of zelf een professionele partij aandragen.

1

Checken

Plan een energieadvies in met een energieadviseur. Na het bezoek stuurt de energieadviseur een voucher.

2

Activeren

Vul uw postcode, huisnummer en de vouchercode in. Activeer daarna de voucher. Zo wordt de subsidie gereserveerd.

3

Verzilveren

Ga naar uw woningdossier. Klik daar op verzilveren en bekijk de partners. Kies een offerte en dien een subsidieverzoek in.

4

Opleveren

Het subsidieverzoek wordt binnen twee dagen beoordeeld. Plan daarna de klus, lever de klus op & maak de eindafrekening.