Energieadvies met woningcheck voor subsidie

Plan een gratis energieadvies.


Waarom een energieadvies?

Gemeente Bergen ondersteunt de verduurzaming van woningen. Verschillende adviseurs worden ingezet. Een energieadvies helpt de goede keuzes te maken en mogelijk subside te krijgen. Onze adviseurs staan voor je klaar. Voor een woningcheck, sparren over de woning en het kiezen van een passende offerte kan je bij ons terecht.

Wat houdt een energieadvies in?

Bij een gratis energieadvies komt een adviseur langs. De adviseur bekijkt hoeveel je kunt besparen door te isoleren, zonnepanelen te plaatsen of een warmtepomp te installeren. Daarnaast wordt het subsidiebedrag vastgesteld. Tijdens het bezoek is er de mogelijkheid om direct samen offertes aan te vragen bij installateurs. Na het bezoek stuurt de adviseur een isolatievoucher. Er is ook ondersteuning na het bezoek, bijvoorbeeld voor het aanvragen van ISDE subsidie.

Hoe lang duurt een energieadvies?

Ongeveer 90 minuten.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het energielabel van de woning en varieert tussen de € 200,- en € 1000,-. Je kunt deze subsidie aanvragen voor vloer-, bodem-, dak-, en/of isolatieglas. Deze subsidie geldt niet voor zonnepanelen en warmtepompen.


Actieve partners in de regio

Vraag direct offertes aan en verzilver de isolatievoucher.


Activeer de isolatievoucher

Isolatiebon of voucher ontvangen? Activeer direct om de subsidie te reserveren.

Hoe gebruik ik mijn isolatievoucher?

Het proces bestaat uit vier stappen: checken, activeren, verzilveren en opleveren. Hieronder staat het verder uitgelegd. Je kunt gebruik maken van de geselecteerde partners of zelf een professionele partij aandragen.

1

Checken

Plan een energieadvies bezoek in met een adviseur. Na het bezoek stuurt de adviseur een voucher.

2

Activeren

Vul de postcode, het huisnummer en de vouchercode in. Activeer daarna de voucher. Zo reserveer je de subsidie.

3

Verzilveren

Ga naar het woningdossier. Klik daarna op verzilveren en bekijk de partners. Kies een offerte en dien een subsidieverzoek in.

4

Opleveren

Het subsidieverzoek wordt binnen twee dagen beoordeeld. Plan daarna de klus, lever de klus op & maak de eindafrekening