Energieadvies met woningcheck voor subsidie

Plan een gratis energieadvies en doe mee aan de inkoopactie.


Hoe doe ik mee aan de gezamenlijke inkoopactie?

Meld je hierboven aan voor een energieadvies. Dan komt er gratis een adviseur langs. De adviseur bekijkt hoeveel er bespaard kan worden met isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. Vraag tijdens het bezoek samen (vrijblijvend) een offerte aan bij installateurs die meedoen aan de inkoopactie. Partners geven 5% korting aan deelnemers van de inkoopactie. Dat is bovenop de korting van de isolatievoucher.

Hoe krijg ik subsidie?

Tijdens het bezoek wordt duidelijk welke maatregelen het meeste kunnen opleveren en hoeveel subsidie u kunt ontvangen. Na het bezoek stuurt de adviseur een isolatievoucher op waarmee de subsidie kan worden verzilverd. Ook is er verdere ondersteuning na het bezoek mogelijk, bijvoorbeeld voor het aanvragen van de landelijke ISDE-subsidie.

Waarom een energieadvies?

Gemeente Bergen ondersteunt inwoners met de verduurzaming van hun woningen. Een energieadvies helpt de goede keuzes te maken en mogelijk subsidie te krijgen. De adviseurs staan voor je klaar. Ze helpen met een woningcheck, meedenken over de woning en het kiezen van een passende offerte.

Hoe lang duurt een energieadvies?

Ongeveer 90 minuten.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de isolatiestatus de woning. Het bedrag varieert tussen de € 200,- en € 1000,- en is geldig voor isolatiemaatregelen. Deze subsidie kan niet gebruikt worden voor zonnepanelen of een warmtepomp. De landelijke ISDE-subsidie geldt daar wel voor.


Actieve partners in de regio

Vraag direct offertes aan en verzilver de isolatievoucher.


Activeer de isolatievoucher

Isolatiebon of voucher ontvangen? Activeer direct om de subsidie te reserveren.

Hoe gebruik ik mijn isolatievoucher?

Het proces bestaat uit vier stappen: checken, activeren, verzilveren en opleveren. Hieronder staat het verder uitgelegd. Je kunt gebruik maken van de geselecteerde partners of zelf een professionele partij aandragen.

1

Checken

Plan een energieadvies bezoek in met een adviseur. Na het bezoek stuurt de adviseur een voucher.

2

Activeren

Vul de postcode, het huisnummer en de vouchercode in. Activeer daarna de voucher. Zo reserveer je de subsidie.

3

Verzilveren

Ga naar het woningdossier. Klik daarna op verzilveren en bekijk de partners. Kies een offerte en dien een subsidieverzoek in.

4

Opleveren

Het subsidieverzoek wordt binnen twee dagen beoordeeld. Plan daarna de klus, lever de klus op & maak de eindafrekening